Matrioshka VYSTAVA

Matrioshka DISKUSIA

Matrioshka LITERATURA

Matrioshka AUDIOVIZIA

Matrioshka KINO

Matrioshka KVIZ

Matrioshka DIVADLO

KRYL - ZMRDTVÝCHVSTÁNÍ ZAŽÍT

PRAŽSKÉ DIVADLO D21 

Ikonka DIVADLO

17.11.2015 o 19:00

KASÁRNE / KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice

5€ študenti, seniori, ZŤP / 7€

Pražské divadlo D21 zahrá svoje autorské divadelné predstavenie KRYL - ZMRDTVÝCHVSTÁNÍ ZAŽÍT o živote legendy menom Karel Kryl len v jednom meste na Slovensku, v Košiciach. Päť výborných českých hercov nastupujúcej generácie predstaví silný príbeh „básnika s gitarou“ a odhalí mnohé stránky života, ktoré súčasná mladá generácia nepozná. Publikum sa po vtipnej (miestami aj smutnej) divadelnej inscenácie plnej krásnych spomienok na Karla Kryla môže tešiť na prekvapivé vyvrcholenie tejto autorskej hry Vinohradského divadla.

Divadelná inscenace vychádza z autentických dobových materiálov, okrem iného aj rozhovoru Martina Melichara s Marlen Krylovou pre Radio Wave.

"Myslete si, že je Karel Kryl totem. Když k totemu přijdete, jste menší. Když od totemu odstoupíte, jste větší. Ale nikdy nejde stát tak, abyste byli stejní. Fakt si myslím, že Pepa Nos a mnoho dalších mají tvůrčí tématickou krizi. Holt „za komára“ bylo o čem zpívat. Otázkou zůstává, komu ta revoluce prospěla a kdo byl špatnej už tehdy."

Réžia: Jiří Ondra
Hrajú: Hana Mathauserová, Michal Dudek, Jiří Panzner j.h., Richard Fiala j.h., Anita Krausová j.h.

Cena v predpredaji: 7€ / 5€ študenti , ZŤP, seniori
Lístky sú už dostupne v sieti ticketportal.

Viac informácií a aktuálny stav podujatia nájdete na facebook-u: Ikonka FACEBOOK

KRYL - ZMRDTVÝCHVSTÁNÍ ZAŹÍT